Afdeling: Laren-Blaricum e.o.

Basiscursus

Basiscursus bijenhouden

Begin 2018 is gestart met een basiscursus bijenhouden in Laren. Vijftien aspirant imkers proberen zich het bijenhouden eigen te maken. Op dit moment is het niet meer mogelijk om met de cursus te starten. Maar je bent altijd welkom om een keertje te proeven of het ook iets voor jou is. 

De cursus is bedoelt voor iedereen die zich in de toekomst imker wil gaan noemen. De cursus bestaat uit vier theorielessen in februari en maart gevolgd door 10 praktijkbijeenkomsten gedurende het bijenseizoen en een slotbijeenkomst in september.

Tijdens de theorielessen wordt de onmisbare kennis om de bijen een beetje te kunnen begrijpen behandeld: De bijen, de bloemen, het seizoen, honing, ziektes en bedrijfsmethodes zijn enkele van de onderwerpen die de revue zullen passeren.

In de periode van april tot september wordt er gewerkt in de bijen en wordt er geleerd hoe je met de bijen om kunt gaan. Naast het behandelen van je bijenvolk en het voorkomen van zwermen zal ook het oogsten en verwerken van honing geleerd worden. Voor iedere aanstaande imker is een volk beschikbaar om een en ander te leren en te oefenen.

Op de laatste bijeenkomst kan door het tonen van het geleerde een certificaat verkregen worden.

De organisatie is in handen van de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren/Blaricum en vindt plaats volgens de richtlijnen zoals ze omschreven zijn door de NBV, de landelijke imkervereniging. 

Mocht je meer willen weten over de cursus, stuur dan even een mailtje naar info@vbbnlarenblaricum.nl. 

Contactgegevens

Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met Rik Snoek,

secretaris VBBN Laren Blaricum.

Tel: +31 6 51 13 82 95

info@vbbnlarenblaricum.nl
Bekijk de website